Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dags för nästa elbussinvigning

En av de 19 elbussar från BYD som Nobina sätter i trafik i Nyköping från och med söndagen. Foto: Nobina.

Invigningarna av ny elbusstrafik i Sverige fortsätter. I morgon, lördag, är det dags för nästa invigning – den här gången i Nyköping som i höst får 19 elbussar från BYD i stadstrafiken. Trafikstarten är nu på söndag, den 18 augusti. Samtidigt kommer Katrineholm och Flen att få elbussar i stadstrafiken, fem i Katrineholm och en i Flen. Totalt handlar det således om 24 nya elbussar som i höst sätts i trafik i Sörmland, samtliga hos bussoperatören Nobina.

– För oss i Nyköpings kommun är det viktigt att vi har en modern kollektivtrafik som uppskattas och används av så många som möjligt, säger Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande i Nyköpings kommun. Vi ser mycket fram emot de nya elbussarna i stadstrafiken och att få wifi på alla bussar i kollektivtrafiken i Nyköpings kommun.

Stadstrafiken i Nyköping och Katrineholm kommer helt att utgöras av elbussar när samtliga bussar har levererats.

Förutom den elektrifierade stadstrafiken i de tre sörmlandsstäderna är det den 18 augusti trafikstart för det nya avtalet även för övrig allmän kollektivtrafik i Nyköping, Katrineholm, Gnesta, Oxelösund, Trosa, Vingåker och Flen. All trafik körs av Nobina som för landsbygdstrafiken satsar stort på nya bussar från Setra.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)