Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Göteborgsföretag fixar realtid i Västerbotten

Göteborgsföretaget Consat ska leverera realtidssystem till Länstrafiken i Västerbotten.

Det Göteborgsbaserade IT-företaget Consat ska leverera realtidssystem tillö 327 fordon som kör åt Länstrafiken i Västerbotten. Där ingår stadstrafiken i Umeå, den så kallade Ultratrafiken, med cirka 80 fordon.

– Det är extra roligt att vi kommer köra ett komplett system med allt från ombordsystem med passagerarinformation till centralsystem med trafikledning och signalljusprioritering.

All realtidsinformation som kommer synas och höras i länets kollektivtrafik kommer gå via Consats system. Installationerna kommer att starta under hösten 2019 och allt skall vara i drift våren 2020.

– Det skall bli spännande att se hur vårt system kommer kunna underlätta resandet för passagerarna i Västerbotten säger Henrik Nilsson på Consat.

– Vi har i denna upphandling ställt höga krav på ett system som är stabilt och ger resenärerna pålitlig information i alla lägen. Därför känns det mycket bra att teckna avtal med Consat. Tillsammans planerar vi att utveckla kollektivtrafiken i vårt län, säger Harriet Söder, vd för Länstrafiken Västerbotten.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)