Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dramatiskt ökade kostnader för bussterminal

Arkitektvision av den nya bussterminalen i Katarinaberget i Stockholm.

Bygget av en ny bussterminal i Katarinaberget vid Slussen i Stockholm är på väg att bli dramatiskt mycket dyrare än ursprungligen planerat. Bygget av terminalen, som tidigare fått hård kritik, är nu på väg att bli 727 miljoner kronor dyrare än planerat.

Ursprungligen var terminalbygget kostnadsberäknat till 1 891 miljoner kronor, men nu beräknas prislappen sluta på 2 618 miljoner kronor. Därmed är kostnaderna för hela ombyggnaden av Slussen uppe i 13,3 miljarder kronor.

På sitt sammanträde nästa vecka ska trafiknämnden i Region Stockholm ta upp de skenande kostnaderna för bygget, men trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons säger till Stockholmdirekt att projektet ska tas i mål.

Huvudanledningen till de kraftigt ökade kostnaderna uppges vara att bygghet har visat sig vara mer komplicerat och omfattande än väntat, men även säkerhetskrav och ersättningstrafik har bidrgit till kostnadsökningen.

Share Dela

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Vem är förvånad? Utom STEN NORDIN (M) mannen bakom Slussen-katastrofen? Åtta filer på Skeppsbron! Sen da? Nu kan han sitta i Blekinge och garva åt alla oss stockholmare som får betala för att Slussen inte underhölls, p g a kortsynta politiska beslut både i Stadshuset och Landstingshuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)