Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mest Setra i juli – BYD rycker fram

Setra toppar nyregistreringarna av tunga bussar under juli, främst på grund av en stor leverans till Nobina i Sörmland. Elbusstillverkren BYD rycker samtidigt fram och blir tredje största märke under juli. Bild: Daimler Buses.

Setra blev största bussmärke i Sverige i juli när det gäller nyregistrerade tunga bussar enligt branschorganisationen Bil Swedens statistik. Bil Swedens siffror är dock delvis missvisande. I organisationens statistik ingår exempelvis inte direktimporterade bussar, vilket gör att busstillverkaren BYD:s frammarsch i Sverige inte alls syns i siffrorna. Bussmagasinet har därför korrigerat Bil Swedens siffror. BYD är under juli tredje största bussmärke i landet när det gäller nyregistrerade tunga bussar.

Under juli registrerades totalt 86 nya bussar (både lätta och tunga) i Sverige mot 42 samma period förra året. Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 83 under juli, vilket kan jämföras med samma tid förra året då 34 bussar registrerades.

De BYD som registrerades under månaden ägs samtliga av Nobina och utgörs av 8 12-meters stadsbussar till Lidköping respektive Sörmland, 2 midibussar till Ale samt 3 18-meters ledbussar till Borås. Setras dominerande ställning under månaden beror främst på en stor leverans av bussar, även de till Nobina i Sörmland.

Här är siffrorna för nyregistrerade tunga bussar under juli 2019:
Setra 30
MAN 28
BYD 13
Mercedes-Benz 6
Scania 5
VDL 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)