Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jätteorder till Solaris

Solaris har skrivit ramavtal med ett italienskt trafikföretag om leverans av 300 regionalbussar. Bild: Solaris.

Busstillverkaren Solaris har fått ytterligare en stororder från ett italienskt bussföretag. Det är Cotral, som kör regionaltrafik runt Rom, som har skrivit ramavtal med Solaris om köp av upp till 300 regionalbussar av modell Solaris InterUrbino. Cotral är redan tidigare storkund hos Solaris och har sedan 2016 tagit emot 360 InterUrbino från den polska busstillverkaren.

Det nya ramavtalet mellan Cotral och Solaris omfattar förutom de 300 bussarna även ett serviceavtal på tio år. Avtalsvärdet uppges av Solaris vara 117 miljoner euro vilket motsvarar cirka 1,25 miljarder SEK. De första 50 bussarna ska levereras i år.

Solaris InterUrbino är en tolvmeters regionalbuss med plats för upp till 67 passagerare, varav 55 sittande. Bussarna till Cotral kommer att vara utrustade med bagagehyllor för handbagage. Dessutom har det ett bagageutrymme på 5,2 kubikmeter.

Motorn är en DAF MX-112 på 251 kW euro 6-motor. Bussarna är utrustade med övervakningskameror samt passagerarräknare vid dörrarna.

Hittills har Solaris levererat närmare 400 InterUrbino till den italienska marknaden. Modellen har också sålts i stora volymer till Athen (360 bussar), Berlin (260 bussar) och Dubai (225 bussar).

Ordern från Cotral är den andra stora italienska ordern på kort tid för Solaris. Nyligen skrev man ramavtal med lokaltrafiken i Milano om leverans av upp till 250 batteribussar, Solaris Urbino Electric. Läs mer om den ordern här.

Share Dela

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)