Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Solaris störst i Europa på elbussar

Solaris har i år tagit hem flest elbussorder i Europa. Foto: Solaris.

Den polska busstillverkaren Solaris är hittills i år störst i Europa på elbussar. Förklaringen ligger i tre stora order som företaget har tagit hem den senaste tiden från lokaltrafikföretagen i Berlin, Warszawa och Milano. De tre beställningarna uppgår som mest till totalt 470 elbussar. Därtill har Solaris skrivit kontrakt om leveranser av ytterligare 90 elbussar till olika europeiska städer. Därmed har Solaris tagit hem 25 procent av de elbussar som i år upphandlats i Europa.

Idag finns i Europa cirka 3 500 elbussar, för fem år sedan var det bara 240. Därmed har antalet elbussar i Europa på den korta tiden nästan femtonfaldigats. Och ökningen fortsätter. I slutet av förra året satte EU-parlamentet som mål att hälften av alla nya stadsbussar år 2025 ska vara elektriska, en siffra som ska växa till 75 procent år 2030.

Solaris lanserade sin eldrivna stadsbuss Urbino electric år 2011 och har sedan dess sålt den till 17 länder i Europa.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)