Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storsatsning på ersättningsbussar efter brand (uppdaterad)

Skånetrafiken sätter på måndagen in ett 60-tal ersättningsbussar för tåg. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken gör nu en storsatsning på ersättningsbussar efter förra veckans brand i ett godsmagasin i Hässleholm då stora skador orsakades på kontaktledningar, räls och annat. Tidigast på fredag väntades tågtrafiken kunna återupptas. På måndagsförmiddagen kom dock besked från Trafikverket att tågtrafiken ska kunna fungera normalt redan från onsdag. Stoppet drabbar all tågtrafik förbi Hässleholm och slår hårt mot trafiken med de skånska regionaltågen, Pågatågen. Likaså är Öresundstågen inställda på vissa sträckor. Skånetrafiken gör nu sin största satsning någonsin på ersättningsbussar.

Skånetrafiken sätter på måndagen in ett 60-tal ersättningsbussar och dessutom kommer SJ att sätta in ersättningsbussar på sträckan Alvesta – Malmö för resenärer som redan har en SJ-biljett.

– Vi har jobbat hela helgen för att det ska fungera i morgon. Vi har tidtabellslagt alla ersättningsbussar. Man kommer att kunna läsa i vår app och på vår hemsida var och när bussarna går och hur lång restidsförlängningen blir, säger Skånetrafikens trafikdirektör Linus Eriksson till SvT Skåne.

På söndagseftermiddagen var prognosen för när tågtrafiken ska komma igång igen lördag, men på måndagsförmiddagen kom nya besked.

Skadorna efter branden på stationen i Hässleholm är gigantiska. Ändå beräknas Södra stambanan mellan Alvesta–Höör att öppnas redan natten till onsdag. Även sträckan mellan Hässleholm –Kristianstad beräknas köra med normal trafik.

Från och med lördag morgon den 24 augusti beräknas sträckorna Hässleholm-Tyringe samt Hässleholm-Markaryd öppnas. Det betyder att samtliga avstängda sträckor är öppna igen från och med lördag.

– Det här är glada nyheter och det underlättar väsentligt för våra kunder, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

 

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)