Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Två nya Sprinter från Mercedes-Benz

Mercedes-Benz har utökat Sprinterfamiljen med två nya versioner. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz har utökat sin minibussfamilj med två nya versioner av minibussen Sprinter: allroundbussen Sprinter Transfer 45 samt stadsbussen Sprinter City 45. Båda modellerna har som standard en motor på 105 kW, vilket motsvarar 143 hästkrafter. Transfer 45 kan fås med en sexväxlad, manuell växellåda, alternativt automatlådan 7G-Tronic Plus. City 45 har den senare lådan som standard.

Sprinter Transfer 45 är den största modellen i Sprinterserien, 7,4 meter lång och med plats för upp till 22 + 1 passagerare. Modellen är tänkt för ett brett användningsområde, från skolbuss och personalbuss, anslutningstrafik, transfers med mera. En rad olika inrednings- och utrustningsalternativ finns.

Även nya Sprinter City 45 är 7,4 meter och avsedd för stadstrafik med kapacitet för upp till 30 passagerare. Bussen har låggolv mellan axlarna, dubbeldörr för av- och påstigning, stor destinationsskylt i fronten med mera. En rad olika stolsalternativ erbjuds kunderna, inklusive fyra klappstolar i låggolvsdelen.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)