Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Onödig utredning, dags för handling”

Kristoffer Tamsons(M), traifkregionråd och ordförande i Svensk Kollektivtrafiks styrelse: Det behövs ingen utredning om ett nationellt biljettsystem.

Det behövs ingen utredning om ett nationellt biljettsystem. Istället är det dags för handling. Det anser Kristoffer Tamsons(M), trafikregionråd i Region Stockholm och därtill ordförande i branschorganisationen Svensk Kollektivtrafiks styrelse. Bakgrunden är att regeringen i fredags tillsatte en utredning om ett nationellt biljettsystem. Utredare är Samtrafikens vd Gerhard Wennerström. Tamsons välkomnar att frågan om ett nationellt biljettsystem åter tas upp i den nationella politiken. Men utredningen är onödig, anser han, eftersom den ska svara på flera redan besvarade frågor.

 Regeringen tillsätter en klok och bra person som utredare för denna viktiga fråga. Det är bra. Samtidigt kan konstateras att det är en onödig och tidsödslande utredning. Frågan har redan utretts och vad som behövs nu är inte att backa tillbaka till ännu en utredning, utan resurser och handling, säger Kristoffer Tamsons.

– Parallellt med regeringens nu tillsatta utredning finns också redan ett omfattande arbete i kollektivtrafiksverige som rör gemensamma standarder och biljettsystem. Det borde regeringen och infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) ha tagit fasta på, i stället för att starta en helt ny utredning.

Tamsons konstaterar att SL-trafiken utgör över hälften av all kollektivtrafik i hela landet och han lovar att SL kommer att vara en konstruktiv kraft i det arbetet.

– Samtidigt kommer vi noga bevaka så att arbetet drivs åt rätt håll. Ett dyrt, byråkratiskt och statligt översystem skulle skapa fler problem för resenärerna än det var tänkt att lösa, säger Kristoffer Tamsons.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Hur skulle cubiks biljett system som tydligen finns i London fungera. Då man betalar med kontakt löst bankkort så löser man ivartfall problemet när man kommer till en annan region i landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)