Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

30 000 får resa fritt med Västtrafik

I årets provåkarkampanj vill Västtrafik visa hur stor skillnad det skulle göra om fler ställde bilen och reste tillsammans. Foto: Christoffer Persson.

Västtrafik bjuder i höst 30 000 bilister på två veckors fria resor med kollektivtrafiken i den provåkarkampanj som inledes idag, måndag. 240 000 hushåll i Västra Götaland får ett erbjudande till bilister att prova på att resa kollektivt.

– Att bryta vardagsrutiner och förändra livspusslet är lättare sagt än gjort, det förstår vi. Men det är verkligen värt en chans. Alla tjänar på att fler åker kollektivt och jag är övertygad om att många fler skulle välja kollektivtrafiken bara de får prova, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Årets provåkarkampanj illustrerar 30 000 bilar och vill visa på hur stor skillnad det skulle göra om fler ställde bilen och reste tillsammans. 30 000 bilar motsvarar alla bilar i Skövde eller en ringlande trafikkö hela vägen från Göteborg till Lidköping.

– Vi ser det som en del av vårt samhällsansvar att få fler att ställa bilen. Det gör stor skillnad om många människor reser tillsammans – för både framkomligheten och miljön. Men stora siffror är svåra att ta in, så vi gör den här installationen för att visualisera hur mycket 30 000 bilar faktiskt är, säger Lars Backström.

Här kan du se Västtrafiks film om provåkarkampanjen:

 

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)