Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busworld: Hemlig nyhet för anropsstyrt från brittiska Mellor

Brittiska Mellor, i Sverige representerad av BK Invest, lanserar på Busworld en ännu hemlig, helt ny minibuss, tänkt främst för anropsstyrd trafik.

En helt ny, liten buss som främst är tänkt för anropsstyrd trafik lanseras av brittiska Mellor på Busworld i Bryssel den 18 – 23 oktober. Mellor, som i Sverige representeras av BK Invest, har specialiserat sig på små bussar för bland annat färdtjänst och annan anropsstyrd trafik. I sin produktportfölj har företaget både elbussar och konventionella bussar. Bland annat har man sålt flera färdtjänstbussar för trafik i Göteborg.

Hemlighetsmakeriet kring den nya buss Mellor planerar att presentera på Busworld är stort. I en förhandsinformation inför Busworld säger företaget att man anser att god tillgänglighet och ett passagerarutrymme som är anpassat till dagens resenärer är viktigt för att projekt med anropsstyrd trafik ska vara framgångsrika.

Mellors vd John Randerson. Foto: Ulo Maasing.

Passagerarnas upplevelse av bussen är viktig för en lyckad trafik, anser Mellor.

– Vi tror på låggolvslösningar och på hur de för samman olika resenärer i samhället i ett gemensamt, komfortabelt och informell miljö. Vår nya buss bjuder på en helt ny upplevelse från Melllor.

– Bussen är byggd för att möta kraven från nya teknologi för trafikplanering och från de nya ambitioner som finns i flertalet internationella transportstrategier när det gäller maximal effektivitet, flexibilitet och miljövänlighet, säger Mellors vd John Randerson.

Det nya fordonet kommer att kunna fås med antingen 100 procent eldrift eller diesel.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Busworld, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)