Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Byter bussar mot godståg

Nobina Sveriges operative chef Peter Hagert går till Green Cargo.

Green Cargo har utsett Peter Hagert till HR-direktör och medlem i bolagets koncernledning. Han kommer närmast från posten som operativ chef för bussoperatören Nobina Sverige, en tjänst som han tillträdde i februari 2016. Innan dess var han HR-direktör vid Nobina. Peter Hagert, som har arbetat inom Nobina i åtta år, tillträder sin nya befattning vid Green Cargo den 14 oktober.

Peter Hagert har lång erfarenhet av att arbeta med HR-frågor och jobbat inom många olika branscher på företag som Ericsson, FFV, Sheraton samt American Express, där han tjänstgjorde i Kanada under tre år. Han har en utbildning som civilekonom från Handelshögskolan med inriktning på organisation och ledarskap.

– Peter Hagerts långa erfarenhet av HR-frågor kombinerat med färsk erfarenhet av operativa trafikfrågor kommer att vara oerhört värdefullt för Green Cargo i det läge som vi befinner oss i. Motiverade och engagerade medarbetare är en förutsättning för att lyckas med den transformation vi har påbörjat och för att stärka vår position som en attraktiv arbetsgivare, säger Green Cargos vd Ted Söderholm.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)