Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Arriva Danmark

Marianne Bøttger är ny vd för Arriva Danmark. Foto: Arriva.

Buss- och tågoperatören Arriva i Danmark har utsett Marianne Bøttger till ny vd. Hon är utbildad jurist och har arbetat inom Arriva Danmark sedan 2001. Sedan april i år har hon varit tillförordnad vd och blir nu således permanent vd för Arriva Danmark.

– I Marianne Bøttger har vi funnit en person som kan bygga upp ett starkt Arriva och navigera framgångsrikt genom de utmaningar som för närvarande möter vår affär och vår bransch. Samtidigt har hon den nödvändiga kompetens som är avgörande för att engagera och motivera 3 700 medarbetare, kommenterar Liz Benison, som är chef för Arrivas utvecklingsverksamhet i i kontinentala Europa.

Arriva Danmark är en av landets största operatörer i kollektivtrafik med närmare 4 000 medarbetare och busstrafik i hela Danmark. Därtill kör Arriva tåg på Mittjylland och Västjylland samt driver bildelningskonceptet DriveNow i Köpenhamn. Arriva Danmark driver också utbildningscentret UCplus som bedriver förar- och språkutbildning i hela Danmark

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)