Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för busstillverkaren Irizar

Rafael Sterling är ny vd för den välkända busstillverkaren Iriaar. Foto: Irisar.

Den spanska busstillverkaren Irizar, som också har ett nära samarbete med Scania och som i Sverige representeras av Lecab, har fått ny vd. Efter mer än 26 år inom Irizar, de senaste tio som vd och koncernchef, har hittillsvarande vd:n José Manuel Orcasitas beslutat att gå i pension. Den 1 september efterträddes han av Rafael Sterling som vd för den spanska busstillverkaren.

Rafael Sterling är född 1975, gift och far till tre barn. Han har såväl tekniska som ekonomiska akademiska examina och var tidigare internationell affärschef för Irizargruppen.

Irizar har de senaste åren gått igenom en omfattande förändring till en koncern med sex affärsområden. I dessa ingår persontransporter, elektromobilitet, elektronik, elmotorer och generatorer, uppkoppling och energi.

In om gruppen finns sju varumärken: Irizar, Irizar e-mobility, Alconza, Datik, Hispacold, Masats samt Jema. Produktion finns i trfetton anläggningar i Spanien, Marocko, Brasilien, Mexiko och Sydafrika samt ett eget forsknings- och utvecklingscentrum.

Irizar firar i år sitt 130-årsjubileum och hade i fjol en omsättning på 750 miljoner euro, drygt åtta miljarder SEK.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)