Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Regnbågsflaggat i Skövde

Stadsbussarna i Skövde regnbågsflaggor i helgen. Foto: Västtrafik/Eddie Löthman.

Under Skövde Pridefestival som äger rum i helgen, det vill säga den 26 – 28 september regnbågsflaggar Västtrafik stadsbussarna i Skövde. Syftet är att ta ställning för alla människors lika värde, mångfald och tolerans samt att visa att kollektivtrafiken är till för alla.

– För mig förkroppsligar kollektivtrafiken mångfald och jämlikhet, här är alla välkomna, oavsett vem du är, var du kommer ifrån, vad du tror på eller vem du blir kär i, säger Lars Backström, Västtrafiks vd.

Bussarna i Skövde körs av Västtrafiks partnerföretag Nobina. Tidigare i år, i samband med Pridefestivalen i Stockholm, tilldelades Nobina HBTQ-priset 2019, som Sveriges mest hbtq-vänliga arbetsplats. Unionens hbtq-pris delas ut varje år till en arbetsgivare som på ett föredömligt sätt arbetar för en inkluderande arbetsplats oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)