Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny chef för Kalmar Länstrafik

Christer Holmgren har utsetts till ny chef för Kalmar Länstrafik, KLT. Foto: Region Kalmar län.

Till trafikdirektör i Region Kalmar län samt chef för Kalmar Länstrafik har utsetts Christer Holmgren. Han efterträder Karl-Johan Bodell, som varit chef för Kalmar länstrafik sedan 2002. Christer Holmgren tillträder sin nya befattning den 1 april 2020. Samtidigt övergår Karl-Johan Bodell till ett uppdrag som rådgivare när det gäller tåg- och infrastrukturfrågor i regionstaben i Region Kalmar län.

Christer Holmgren är 56 år och har lång erfarenhet av olika chefsroller inom offentlig verksamhet, inte minst inom Region Kalmar län där han bland annat arbetat som förvaltningschef inom tidigare Landstingsservice, numera Regionservice.

De senaste åren har han varit rådgivare i regionstaben när det gäller fastighetsfrågor.

– Christer Holmgrens erfarenhet av både strategiskt och operativt arbete inom Region Kalmar län kommer att vara av stor betydelse när han träder in i rollen som trafikdirektör, säger regiondirektör Ingeborg Eriksson.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)