Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Reservdelar på nätet för Mercedes och Setra

Daimler Buses lanserar nätbutik för reservdelsförsäljning. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där Mercedes-Benz och Setra bussar ingår, börjar sälja reservdelar till bussar på nätet. Det sker genom den digitala portalen Omniplus On som nu också får en integrerad nätbutik. Den nya nätbutiken kommer att vara igång innan Busworld i Bryssel i oktober. Omniplus nya eShop kommer att erbjuda samtliga reservdelar för Mercedes och Setra bussar.

Systemet är fullt integrerat med Omniplus Ons kundportal, vilket innebär att det redan känner till beställarens vagnpark. Kunden kommer att hitta de mest beställda reservdelarna i ett särskilt område för snabb hantering. Tolv reservdelskategorier ska göra det enkelt att finna rätt del. Det finns också en avdelning för snabbeställningar för kunder som vill lägga större order för att komplettera sina egna förråd.

Omniplus nätbutik kommer att lanseras först på fjorton marknader i Europa där Daimler Buses har dotterbolag och kommer senare att utökas till andra länder.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)