Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Åk flera – få rabatt i Östergötland

Östgötatrafiken inför en särskild grupprabatt för två eller fler som reser tillsammans. Foto: Göran Billeson.

Östgötatrafiken ska införa en ny rabattmodell för resenärer som åker tillsammans. Och det kommer att räcka att man är två som reser tillsammans för att man ska komma i åtnjutande av rabatten. Men man kan var hur många som helst, och om någon i gruppen har rätt till annan rabatt så erbjuds även dessa rabatter samtidigt. Det beslutade politikerna i trafik- och samhällsplaneringsnämnden i Region Östergötland på torsdagen.

– Hela fotbollslaget kan åka tillsammans, säger Mattias Näsström, trafikoperativ chef hos Östgötatrafiken, till SvT Nyheter Öst.

Den nya så kallade tillsammansrabatten införs i samband med att Östgötatrafikens nya prismodell införs och ersätter dagens tillsammansbiljett. Syftet är att göra sortimentet för personer som reser tillsammans mer flexibelt och attraktivt.

– Inom Region Östergötland finns en politisk ambition att det ska vara enkelt att resa hållbart. Då behöver vi öka tydligheten och enkelheten i kollektivtrafiken. När tillsammansbiljetten görs om till en tillsammansrabatt blir det enklare för exempelvis en familj att resa med kollektivtrafiken men även för kompisgänget som åker tillsammans. Dagens beslut ligger därför väl i linje med vår målsättning, säger Julie Tran (C), ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden.

Till skillnad från tidigare rabattbiljetter ges tillsammansrabatt redan när två personer reser tillsammans. Rabatten motsvarar 20 procent av biljettpriset. Om någon i sällskapet har rätt till annan rabatt på grund av exempelvis ålder, så erbjuds även dessa rabatter samtidigt. Det finns heller inte någon övre gräns för antalet personer som reser med rabatt.

Östgötatrafiken kommer snart att släppa en ny app och ett nytt system för resandet i länet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)