Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storsatsar på batteridrivna ledbussar

Den historiska polska staden ska sätta in 50 elledbussar i lokaltrafiken nästa år. Idag finns 26 elbussar i trafik i staden, både tolvmetersbussar och ledbussar. Foto: Ulo Maasing.

Den historiska polska staden Krakow planerar en stor satsning på eldrivna ledbussar. Lokaltrafiken i staden, MPK Krakow, har nu gått ut i en upphandling av 50 elledbussar för leverans innan slutet av nästa år. När de nya bussarna sätts i trafik kommer 76 elbussar att trafikera Krakows gator.

De nya elledbussarna ska ha luftkonditionering, infosystem för passagerarna och rullstolsramper för personer med nedsatt rörlighet. Bussarna ska sättas in på fyra linjer i de delar av Krakow som har de största problemen med luftföroreningar.

Krakow är en pionjärstad i Polen när det gäller elbussar och var den första polska stad som fick en reguljär busslinje, enbart trafikerad med elbussar. Av miljöskäl har staden även infört ett fullständigt förbud för privatpersoner att elda med kol och trä.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)