Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dansk busstation hotar rasa

Det streckade området på Århus busstation spärrades av på grund av rasrisk. Illustration:; Midtrafik/Århus kommun.

Stora delar av busstationen i den danska staden Århus spärrades av på onsdagskvällen eftersom betongdäcket på stationen hotar att rasa. Många bussar och busslinjer, både fjärrtrafik och regionaltrafik, har tvingats att flytta ut från stationen till angränsande gator. Omkring fem miljoner resenärer använder varje år busstationen.

Busstationen byggdes 1954 och under det betongdäck som bussarna använder är det ett stort parkeringsgarage.

Det är ett konsultföretag som på uppdrag av Århus kommun har gjort en riskbedömning av betongdäcket och kommit fram till att varken betongdäcket eller ytorna under detta bör användas eftersom det inte kan uteslutas att betongdäcket kan komma att kollapsa..

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)