Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbussar hjälper flygplats minska miljöpåverkan

Glasgow är första brittiska flygplats som enbart använder elbussar för transporter av resenärer mellan terminal och bilparkeringar. Foto: BYD.

Genom att ersätta de dieselbussar som transporterar flygpassagerare mellan terminalerna och flygplatsens bilparkeringar minskar skotska Glasgows flygplats sin miljöpåverkan. Flygplatsen har satt in nya elbussar från BYD/ADL (Alexander Dennis) i trafiken. Därmed är man första brittiska flygplats som uteslutande kör elbussar mellan terminalerna och bilparkeringarna.

– Elbussarna kommer att ha en stor betydelse för att minska de lokala, fossila utsläppen vid Glasgow Airport. Utsläppen av koldioxid från transporterna mellan parkeringsplatser och terminalen minskar från 143 ton om året till noll, säger Mark Johnston, flygplatsens vd.

Glasgow Airport har valt tre BYD ADL Enviro200 EV för trafiken, en modell som är resultatet av ett framgångsrikt samarbete mellan den kinesiska och den brittiska busstillverkaren. Bussarna är 10,8 meter långa, har två dörrar, rymliga bagagehyllor samt 23 sittplatser. Laddning sker på en laddstation på flygplatsens långtidsparkering,

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)