Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt rekord för Busworld

Årets Busworld slog alla tidigare rekord och besöktes av närmare 40 000 personer. Foto: Ulo Maasing.

Världens största bussmässa, Busworld, blev ännu större i och med årets flytt från Kortrijk till Bryssel. Och bättre. Det visar de siffror som mässan nu har sammanställt över den första upplagan av Busworld i Bryssel som samtidigt var den 25:e mässan i ordningen. Under mässdagarna 18 – 23 oktober besöktes mässan av 39 798 personer, vilket kan jämföras med 2017 års rekordmässa i Kortrijk som hade 37 274 besökare.

Utställningsytan ökade från 50 000 till 79 000 kvadratmeter och antalet utställare ökade från 376 till 511, av vilka 176 var förstagångsutställare på Busworld.

De 511 utställarna kom från 37 länder, med Turkiet, Tyskland och Kina som de länder som toppade utställarlistan. Mässan har också blivit mycket mer internationell än tidigare. Besökarna kom från hela 143 länder, 2017 v ar 118 länder representerade bland besökarna i Kortrijk.

– Det här är bästa möjliga utveckling för Busworld, en utveckling som vi har arbetat för och hoppats på. Mässa för mässa har tillväxt och internationalisering gått hand i hand. Utan våra utställares stöd hade vi inte kunnat uppnå detta, säger Redgy Deschach, Busworlds mässchef.

Flaggan i topp för Busworld i Bryssel. Foto: Ulo Maasing.

Bussmagasinet var enda svenska fackmedia på plats och blev under mässan också invald i den internationella jury som utser de prestigefyllda utmärkelserna Bus of the Year samt Coach of the Year.

Även om Busworld själv aldrig bestämmer något tema för mässan blev elektrifieringen det naturliga temat för årets Busworld. Bussar med elektrisk drivlina, batterier, autonoma fordon, laddutrustning och så vidare.

De sista mässdagarna arrangerade Busworld tillsammans med den internationella kollektivtraikunionen, UITP, International Bus Conference som hade 550 deltagare; Busworlds eget kunskapsforum, Busworld Academy, samlade totalt 154 talare och 1 017 deltagare.

Nästa europeiska Busworld äger rum i Bryssel 8 – 13 oktober 2021. Då firar mässan sitt 50-årsjubileum. Men innan dess kommer Busworld att hålla flera regionala mässor i olika världsdelar.

Taggat som: , ,

Categorised in: Busworld, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)