Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordsommar i Örebro län

Länstrafiken Örebro rapporterar om försäljningsrekord för sitt sommarerbjudande. Foto: Länstrafiken Örebro.

Försäljningsrekord rapporteras av Länstrafiken Örebro när det gäller länstrafikens sommarerbjudande. Erbjudandet ”Res 2 månader till priset av 1” som gällde för köp av Länsbiljetten under sommarperioden. Sommarerbjudandet har varit återkommande de tre senaste åren, i år blev det försäljningsrekord.

Syftet med erbjudandet har varit att öka resandet i länet med buss och tåg under sommarperioden. Sommaren är annars en period som historiskt sett har ett mindre resande.

Statistiken från årets sommarkampanj i Örebro län visar att över 2000 Länsbiljetter tillhörande sommarkampanjen har sålts. Statistiken visar också att många som tidigare rest med pendlarbiljetter, som gäller mellan två fasta sträckor, nyttjat sommarerbjudandet för att kunna resa i hela länet. Av dessa personer har några även fortsatt köpa Länsbiljetten under hösten.

– Vi är otroligt glada över sommarkampanjens lyckade resultat. Vi ser att det finns ett behov och en efterfrågan även under sommaren att kunna resa med Länstrafiken i länet, säger Monica Stål, försäljningsstrateg på Länstrafiken.

Årets sommarkampanj har bidragit till att resandet med Länsbiljetten bland vuxna har ökat med 77 % jämfört med samma biljett förra sommaren. Utöver det noterar Länstrafiken Örebro ett generellt ökat resande. Under perioden januari-september har resandet med betalande vuxna resenärer ökat med ca 4 %.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)