Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

John Strand ny kommersiell chef på Nobina

John Strand är ny kommersiell chef för Nobina Sverige AB.

Nobina Sverige har utsett John Strand till kommersiell chef med ansvar för Nobinas erbjudande direkt till konmsument, det vill säga business till consumer. Anställningen av John Strand är kopplad till en breddning av Nobina Sveriges affär med bland annat nya digitala tjänster och produkter för delad mobilitet – ett komplement till dagens kollektivtrafik. John Strand kommer närmast från en post som vd för Grönklittsgruppen men har arbetat länge inom kollektivtrafiken i Sverige.

I vintras lämnade Strand Transdev Sverige där han var vd för Merresor AB, det företag inom Transdev Sverige där Transdevs kommersiella verksamhet bedrivs, bland annat Flygbussarna, Båtbussarna, Snälltpåget och Bussakuten.

– Det känns riktigt bra att välkomna John Strand, med hans energi och kunskap för den kommersiella delen av kollektivtrafiken. Tillsammans kan vi nu ta nya steg mot en bredare och bättre affär med nya tjänster och produkter som gör det enklare för människor att resa, säger Henrik Dagnäs, vd i Nobina Sverige.

– Det känns både spännande och kul att tillsammans med teamet på Nobina fortsätta den här resan. Nya produkter och tjänster som kan stärka kollektivtrafiken och samtidigt nå helt nya målgrupper med delad mobilitet och smarta lösningar på riktigt, säger John Strand.

Han tillträder på tisdagen, den 1 oktober, och kommer att ansvara för all Nobnina Sveriges kommersiella verksamhet B2C samt för vidareutvecklingen av Nobinas nya digitala plattform tillsammans med Nobinas innovationsbolag Nobina Technology.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)