Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt uppåt för Daimler Buses

En del av Daimler Buses monter på den nu avslutade mässan Busworld i Bryssel. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där Setra och Mercedes-Benz bussar ingår, hade ett starkt tredje kvartal i år enligt den delårsrapport som Daimlerkoncernen presenterade på torsdagen. Försäljningen av bussar ökade med 16 procent jämfört med samma period förra året och nådde 9 000 bussar och busschassier. Omsättningen ökade också med 16 procent till 1,2 miljarder euro (cirka 12,85 miljarder SEK) och rörelseresultatet mer än fördubblades från 30 miljoner euro under fjolårets tredje kvartal till 79 miljoner euro (cirka 846 miljoner SEK) under tredje kvartalet i år. Rörelsemarginalen ökade från 2,8 till 6,4 procent.

I EU30, alltså EU-länderna samt Schweiz och Norge, sålde Daimler Buses 2 500 kompletta bussar och busschassier från Mercedes-Benz och Setra, 15 procent mer än förra årets tredje kvartal. Försäljningen i Tyskland ökade med 30 procent till 800 enheter.

I Brasilien ökade Daimler Buses försäljning starkt medan de stora marknaderna Mexiko och Indien backade med 10 respektive 13 procent.

För helåret 2019 räknar Daimlerledningen med en betydande ökning av omsättningen för Daimler Buses, jämfört med 2018. Rörelsemarginalen väntas landa på 5 – 7 procent.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)