Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Östergötland: Expressbussar bättre än tåg

Expressbuss är bättre, menar Region Östergötland. Foto: Ulo Maasing.

Det vore bättre att köra expressbussar än att fortsätta med tågtrafiken på Tjustbanan mellan Linköping och Västervik. Det skriver Region Östergötland i sin målbild för regionens engagemang i regional tågtrafik. Resandet i Östrgötland med Kustpilen är lågt, konstaterar regionen.

– Det finns en stor efterfrågan på de expressbussar vi har i Östergötland. På sträckan mellan Linköping och Västervik skulle det bara skilja fem minuter mellan expressbuss och tåg. Och för arbetspendlare är det en fördel med stopp inne i städerna med fler avgångar och regelbundenhet, säger Julie Tran (C), ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden i Region Östergötland till Västerviks-Tidningen.

Idag skjuter Region Östergötland till fyra miljoner om året för trafiken på Tjustbanan.

– Det är vad det skulle kosta oss att köra bussar, säger Julie Tran till tidningen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)