Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordvinst för Tallink

Tallink Victoria. Tallink Grupp redovisar rekordresultat för sommarens högsäsong. Foto: Tallink.

Tallink Grupp redovisar en rekordhög vinst under det tredje kvartalet, alltså under sommarens högsäsong. Det framgår av Tallink Grupps delårsrapport som presenterades på torsdagsmorgonen.

Under det tredje kvartalet 2019 var gruppens oreviderade nettovinst 54,6 miljoner euro (581 miljoner SEK) mot 46,1 miljoner euro under tredje kvartalet 2018 vilket är gruppens bästa nettovinst någonsin för det tredje kvartalet.

Tredje kvartalets rörelsereultat ökade till 83,2 miljoner euro (886 miljoner SEK). Tallink Grupp förklarar rekordresultatet med ett rekordstort antal passagerare under juli och augusti samt en stark försäljning, såväl ombord som i land, bland annat i gruppens hotellverksamhet.

Under årets första nio månader har gruppen gjort en nettovinst på 44,2 miljoner euro (471 miljoner SEK), vilket är en ökning med 5,8 procent jämfört med samma period förra året. Rörelseresultatet blev 137,7 miljoner euro (1,5 miljarder SEK).

– Förutom att transportera ett rekordstort antal passagerare var det tredje kvartalet också en aktiv period för gruppen sett ur affärsutvecklingsperspektiv. Vi etablerade ett dotterföretag i Singapore, vi deltar i en anbudsprocess arrangerad av Singapores flygplats och vi letar efter ytterligare möjligheter till expansion i Asien. Dessutom har vi förvärvat franchiserättigheterna att driva Burger King restauranger i Baltikum, kommenterar Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

Tallink Grupp äger 14 fartyg och är verksamt under varumärkena Tallink och Silja Line på sju olika rutter och driver även fyra hotell – 3 i Tallinn och 1 i Riga. Tallink Grupp sysselsätter över 7 400 personer i sex länder.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)