Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny dubbeldäckare från Volvo

Volvo Bussar lanserar i början av 2020 en ny dubbeldäckare med sikte på expressbussmarknaden. Bild: Volvo Bussar.

Volvo Bussar lanserar i början av nästa år en ny dubbeldäckare med sikte på expressbussmarknaden. Dubbeldäckaren är ett komplement till Volvos senaste 9000-serie och kommer att karosseras i Finland av Carrus Delta OY.

Modellen får namnet 9700 DD. Bussen kommer att vara 4,25 meter hög och Volvo siktar med den nya bussen in sig främst på den nordiska marknaden. När den nya 9700 DD lanseras blir den en del av Volvo produktutbud för expressbussar tillsammans med Volvo 9700 och den prisbelönta premiumturistaren Volvo 9900.

– När vi lanserat 9700 DD lägger vi till ytterligare en nivå och kommer vi ha ett komplett utbud av expressbussar med ett flertal olika varianter för kunderna att välja mellan. Vi har redan nu, innan lanseringen, en efterfrågan på 9700 DD från våra kunder, vilket visar att bussen är attraktiv, säger Niklas Orre, Vice President Coach Sales, Business Region Europe på Volvo Bussar.

Den snabba tillväxten på expressbussmarknaden, både på kontinenten och i Norden har starkt ökat efterfrågan på dubbeldäckare, vilket flera andra tillverkare har kunnat dra nytta av.

Volvo 9700 DD är utrustad med en Volvo D11K460 och har Volvos 11-litersmotor med 460 hk som är certifierad för Diesel, HVO och Bio-diesel (B100). Ytterligare detaljer, information och bilder har ännui inte släppts av Volvo Bussar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)