Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev värvar i Umeå

Transdev, som kör stadsbussarna i Umeå, inleder en ny, stor rekryteringskampanj. Foto: Transdev.

Bussoperatören Transdev lanserade på tisdagen en ny, stor rekryteringskampanj i Umeå för att locka fler medarbetare till kollektivtrafik-branschen. Kampanjen har namnet ”Vi behöver fler vardagshjältar”. Med kampanjen, som kommer att synas på stadsbussarna i Umeå, vill Transdev lyfta fram yrkesgrupper som bussförare och mekaniker.

– Vi behöver anställa nära 100 nya bussförare och mekaniker de kommande tre åren i Umeåregionen, men även andra typer av tjänster kommer att utlysas. Bakgrunden är att kollektivtrafiken i Umeå haft en årlig tillväxt på sju till åtta procent de senaste 10 åren.

– Samtidigt väntar större pensionsavgångar då ca 20 procent av våra bussförare idag är 61 år eller äldre. Det är därför viktigt att vi är förberedda och rekryterar nya förmågor, säger Camilla Nordlund, affärschef på Transdev i Umeå.

Mot den bakgrunden lanserar nu Transdev en ny rekryteringskampanj som går under namnet ”Vi behöver fler vardagshjältar”. Kampanjen kommer att synas ombord på stadsbussarna i Umeå och rullas ut med start från och med tisdagen.

– Konceptet för den här rekryteringskampanjen är att lyfta våra medarbetare som hjältar och möjliggörare. Våra bussförare och mekaniker ser till att folk varje dag kommer fram till skola, jobb, fritidsaktiviteter, sjukhus och dejten, eller kan träffa vänner och familj. De kan få en enklare och hållbar vardag. Det är precis det kampanjen handlar om. Vi får hela samhället att rulla, säger Camilla Nordlund.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)