Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss växer – köper Fårbobuss

Fårbobuss har förvärvats av Bergkvarabuss.

Bergkvarabuss har förvärvat det Oskarshamnsbaserade bussföretaget Fårbobuss. Fårbobuss AB är ett av Sveriges äldsta bussföretag, grundat 1923, med försäljning och administration i Oskarshamn och bussdepå norr om Oskarshamn.

Fårbobuss är en stor leverantör till Viking Lines kryssningsfartyg i Stockholm. I reseverksamheten ingår även charterresor med buss till bland annat destinationer runt Östersjön och Europa.

Fårbobuss AB sysselsätter totalt 20 medarbetare, äger 6 bussar och omsätter drygt 28 MSEK (2018). Inga personalförändringar sker i samband med förvärvet, uppger Bergkvarabuss.

– Fårbobuss är ett fint och välskött bolag som kommer att komplettera vår verksamhet väl. Varumärket Fårbobuss kommer att leva vidare och vi ser fram emot att få vara med i den fortsatta utvecklingen av verksamheten framåt, säger Per Thorsell, vd för Bergkvarabuss.

– Bergkvarabuss är ett stort och spännande företag med tydliga kopplingar till vår nuvarande verksamhet i framförallt Oskarshamn- och Kalmarregionen. Bergkvarabuss kommer att kunna tillföra resurser som fortsatt kommer att hjälpa Fårbobuss framåt i utvecklingen, säger Mats Svensson, ägare och vd för Fårbobuss AB.

Bergkvarabuss AB ingår i koncernen Mekka Traffic AB, där även Ölvemarks Holiday, Scandorama, Traveller Buss AB, BK Buss AB med flera företag ingår. Bergkvarabuss är delägare i det danska företaget Anchersen A/S samt det norska bolaget Busscharter.no AS. Koncernen, inklusive intressebolag, omsätter ca 2,7 miljarder kronor och har cirka 1200 fordon. Koncernen sysselsätter ca 2000 årsanställda.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)