Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sjävkörande VW- och Scaniabussar till Fotbolls-VM

35 eldrivna, självkörande VW IS Buzz och tio självkörande Scaniabussar ska sättas i trafik till Fotbolls-VM i Qatar. Bild: Volkswagen.

Kollektivtrafiken i Qatar ska om några år få förarlösa bussar från Volkswagen och VW-ägda Scania. De förarlösa bussarna ska sättas i trafik lagom till Fotbolls-VM 2022 i Qatars huvudstad Doha. Flottan av förarlösa bussar ska dels bestå av 35 VW-bussar av den nya modellen ID.Buzz, dels av tio Scaniabussar. När det gäller de senare har ännu inga närmare detaljer avslöjats.

Syftet med projektet är enligt VW att utveckla ett ”banbrytande projekt med autonoma fordon och att förändra framtidens mobilitet i städer genom en hållbar och affärsmässig satsning på självkörande småbussar och bussar”.  35 ID.Buzz AD för fyra passagerare ska användas i flexlinjetrafik, medan tio avancerade Scaniabussar ska tranportera större grupper.

Andra företag i Volkswagengruppen ska bidra med mjukvara. appar med mera. Det är första gången som fyra olika företag inom Volkswagen arbetar tillsammans på det här sättet med ett projekt om stadstrafik.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)