Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Novemberrekord även i Umeå

Mest ökar resandet med de båda elbusslinjerna 1 och 8 i Umeå. Här står en av bussarna på laddning på ändhållplatsen i Tomtebo. Foto: Ul Maasing.

På onsdagen kunde vi rapportera att resandet med stadsbussarna i Karlstad under november nådde ett all time high. Även i Umeå blev november en rekordmånad. För första gången en novemermånad passerade stadstrafiken där, den så kallade Ultratrafiken, en miljon resor.

Den exakta siffran är 1 044 574 resor, en ökning med närmare sex procent jämfört med november förra året. Om den positiva trenden för kollektivresandet i Umeå fortsätter kommer man att kunna notera en resandeökning med nästan 50 procent sedan 2014.

De största linjerna är Umeås nya elbusslinjer, det vill säga linjerna 1 och 8 som fortsätter att växa. Linje 1 är dessutom den överlägset största busslinjen norr om Uppsala.

Som bäst hade Umeå 49 000 resor under en enskild dag i november.

– Det är en mycket bra siffra för en ort med 95 000 invånare och visar att kollektivtrafiken är ett konkurrenskraftigt alternativ i Umeå, säger Umeås kollektivtrafikchef Fredrik Forsell.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)