Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt samarbete tåg och buss för resor till snön

sJ och Fjällexpressen samarbetar om resor till snön.

SJ och Fjällexpressen, som ägs av Bergkvarabuss, samordnar nu sina tåg och bussar för att underlätta för resenärer att ta sig till skidorterna i Dalarna och Trysil. Tåget från Stockholm möter Fjällexpressens buss i Mora eller Borlänge där resenären byter för vidare färd till Kläppen i söder, via Sälenfjällen till Idre Fjäll eller Trysil i norr.

Fjällexpressens bussar har till årets säsong anpassat sina stopp i Mora till när SJs tåg ankommer och avgår. Resenärerna byter i Mora från tåget och åker vidare med expressbuss som kör direkt till skidorterna med Kläppen som första stopp.

– Nu finns det ett fullgott alternativ till att ta bilen eller flyget till Sälenfjällen. Vi har fått flera signaler från våra kunder om att den här trafiken är efterfrågad, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

Restiden Stockholm-Sälenfjällen blir cirka sex timmar. Under tågresan kan tiden utnyttjas för tid tillsammans, besök i bistron eller efter eget tycke. Den resenär som vill resa med tåg så långt som möjligt byter till buss i Mora, men det finns även möjlighet att byta i Borlänge. Den totala restiden blir ungefär den samma oavsett var bytet sker. Det går också att byta till Dalatrafiks bussar, med Fjällexpressen bussar blir det ännu enklare att resa klimatsmart till fjällsemestern.

Den kombinerade tåg och busstrafiken körs i anslutning till bytesdagarna på skidorterna, vilket i princip innebär torsdag-söndag från mitten av december fram till och med 20 april.

– Vår trafik till fjällen ökar år från år. Samarbetet med SJ skapar ytterligare valfrihet och ger enklare för resenären att välja en klimatsmart resa till sin fjällsemester, säger Simon Sandberg, marknadschef på Bergkvarabuss AB som äger och driver Fjällexpressen.

Resenären behöver inte boka tåg och buss separat, utan hela resan finns som ett paket hos SJ och på en och samma biljett. Utöver tåg och buss med byte i Mora eller Borlänge kör Fjällexpressen också till Dalarna och Trysil från Öresundsregionen via Göteborg.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)