Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus skippar elbuss

För ett drygt år sedan startade FlixBus en elbusslinje i Tyskland. Nu är det slut. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus har slutat med sina första elbussar på linjen Frankfurt am Main och Mannheim. Anledningen är långvariga problem med bussen från BYD och deras batterier, skriver tidningen Mannheimer Morgen. Tidningen citerar FlixBus´ vd Fabian Stegner som hävdar att litium-järnfosfatbatterierna på bussen av modell BYD C9 har visat sig ha så många fel att bussen måste tas ur trafik flera dagar i rad och att många turer måste ställas in.

Trafiken med elbussarna startade för drygt ett år sedan. Bussen skulle gå fyra turer om dagen mellan de båda städerna via Frankfurts flygplats och Heidelberg. BYD C9 ska ha en räckvidd på 320 kilometer, mer än tillräckligt för linjen som är 115 kilometer lång. Dessutom sattes laddstationer upp vid flygplatsen och i Mannheim. Beroende på väder skulle bussen laddas dels nattetid, dels en eller två gånger om dagen.

När linjen startade i oktober förra året talade Fabian Stegner om att det var en signal till busstillverkarna att satsa på att vara innovativa.

Vad som nu händer med FlixBus elbussintresse i Europa är oklart. Sannolikt kommer företaget att vara mer intresserat av bränslecellsbussar.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)