Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skandal på väg att rullas upp i Dalarna

På väg att bli skandalomsusad?

En rejäl skandal inom kollektivtrafiken i Dalarna är på väg att rullas upp. Region Dalarna har beslutat att polisanmäla en del av den egna organisationen, kollektivtrafikförvaltningen, sedan en extern revisionsrapport har slagit larm om att förvaltningen har betalat alltför hög ersättning till leverantörer.

Samtidigt som polisanmälan beställer regionledningen också en fördjupad, utomstående revision i ärendet.

Under torsdagseftermniddagen håller regionen en presskonferens om det som hänt och vilka åtgärder man nu vidtar. Där medverkar tunga namn i regionens ledning: Regionstyrelsens ordförande Ulf Berg(M), regiondirektören Karin Stikå Mjöberg samt regionjuristen Lena Jönsson.

Bussmagasinet.se återkommer senare idag med ytterligare information.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)