Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektriskt i Eslöv när Transdev fortsätter

En av dagens gasbussar i Eslöv. Nästa år byts de ut mot elbussar. Foto: Liza Simonsson.

Eslöv får sina första elbussar i december nästa år. På måndagen blev det klart att Transdev får fortsätta att köra stads- och regiontrafiken i Eslöv på ett avtal om sex år med trafikstart i december nästa år. En nyhet i avtalet är fyra elbussar som ska sättas i trafik i Eslöv.

Avtalet omfattar två stadsbusslinjer och tre regionbusslinjer som innefattar kommunerna Eslöv, Höör och Hörby. Inom avtalet görs det ca 730 000 resor per år.

Det nya avtalet läger stor vikt vid ökad kundnöjdhet och hållbarhet. För att möta Skånetrafikens krav kommer Transdev att köpa in fyra nya elbussar till stadstrafikens två busslinjer. Omställningen till eldriven stadstrafik i Eslöv bidrar till Skånetrafikens övergripande mål att minska klimatutsläppen med ca 90 procent. Övriga fyra bussar i regiontrafiken kommer drivas på biogas.

– Vi tror att framtidens kollektivtrafik blir mer individanpassad, uppkopplad och eldriven. Transdev är idag den operatör som har flest elbussar i Sverige och Europa och vi har byggt upp en stor erfarenhet av elbussdrift. Vi vill använda vår kunskap och erfarenhet för att fortsätta öka hållbarhet och kundnöjdhet i Eslöv, kommenterar Gunnar Schön, vd på Transdev Sverige.

Transdev har på några år blivit en stor operatör av elbussar såväl i Sverige som i övriga Europa. Sedan 2017 har Transdev Europas hittills största elbussflotta i Amsterdam med över 100 elbussar. I Sverige har Transdev idag 55 elbussar i Umeå, Eskilstuna, Göteborg och Stockholm. I december 2020 kommer Transdev att lansera Nordens största elbussflotta med totalt 157 fordon i Göteborg.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Hej varför kör bara 3 el bussar utan 4 som ni lovade.känns att en då har vi en buss vidare som kör med höga buller känns att vi är är lurade medborgare.i Eslöv.av er.fina bilder och inte 4el bussar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)