Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största bussmässan in i ny världsdel

Busworld etablerar sig snart också i USA.

Världens största bussmässa, Busworld, etablerar sig i ytterligare en världsdel. År 2021 hålls den första upplagan av Busworld North America i Baltimore, Maryland, USA. Mässan föregås av Busworlds kunskapsforum, Busworld Academy, som har nordamerikansk premiär den 13 – 14 januari nästa år i Omaha, Nebraska. I seminarierna där medverkar, som vi tidigare rapporterat, Sveriges Bussföretags Anna Grönlund samt Malin Lindberg från Trafikförvaltningen i Region Stockholm, det vill säga SL.

Den nordamerikanska bussmarknaden är mycket stor. Enbart inom turistbussektorn finns mer än 3 200 företag med tillsammans över 37 000 bussar som kör över 575 miljoner passagerare om året.

Även inom kollektivtrafiken händer mycket på den nordamerikanska bussmarknaden. Kalifornien och New York City har således som mål att alla kollektivtrafikbussar ska vara emissionsfria senast år 2040. Elektrifieringen av stadsbussarna går snabbt. Idag finns i USA endast omkring 650 elbussar, men delstater, städer och lokaltrafikföretag har lovat att minst en tredjedel av de 70 000 lokaltrafikbussarna i landet ska vara eldrivna år 2045.

Busworld North America 2021 arrangeras i samarbete med den nordamerikanska bussbranschens organisation ABA, American Bus Association.

Efter att ha startat i Kortrijk, Belgien, och i år ha flyttat till Bryssel har Busworld under årens lopp etablerat sig på en rad internationella marknader. Nästa Busworld hålls således i mars 2020 i Istanbul, Turkiet. Busworld är också etablerat i Indien, Ryssland, Latinamerika, Sydostasien, Centralasien samt, förstås, i Europa. Nästa Busworld Europe äger rum i Bryssel den 8 – 13 oktober 2021.

Taggat som: , ,

Categorised in: Busworld, Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)