Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svensk bussmarknad intresserar i USA

Till USA: Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund. Foto: Ulo Maasing.

Den svenska modellen för kollektivtrafik med upphandlingar i konkurrens samt partnersamverkan mellan offentliga beställare, trafikföretag och ibland även infrastrukturhållare väcker intresse i världen. Nu ska amerikansk bussbransch lära sig mer om trafikfrågor i Sverige med hjälp av Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund och Malin Lindberg från Trafikförvaltningen i Region Stockholm, det vill säga SL.

Bakgrunden är att det inom EU nu pågår en marknadsöppning med den svenska marknaden som förebild och som ska vara genomförd 2020. Ramen utgörs av EUs Kollektivtrafikförordning, som redan införts i Sverige genom kollektivtrafiklagen.

Även utanför Europa väcker den svenska modellen uppmärksamhet.

Malin Lindberg från Trafikförvaltningen Region Stockholm och Anna Grönlund från Sveriges Bussföretag är därför som två av talarna från Europa inbjudna att föreläsa på BusWorld Academy North America i Omaha, Nebraska i mitten av januari. Anna Grönlund deltar i ett panelsamtal kring samverkan mellan städer, offentliga beställare och trafikföretag. Malin Lindberg medverkar i ett panelsamtal kring införandet av fordon drivna på el och alternativa drivmedel.

Busworld Academy North America hålls den 13 – 14 januari. Hela programmet för arrangemanget kan du hitta genom att klicka här.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)