Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Låt bussen fota felparkerare”

Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd i Region Stockholm.

Hundratusentals resenärer sinkas varje dag av bilar som blockerar bussfiler. Vi vill installera kameror på bussarna . Men den nuvarande och tidigare regeringar har inte sett till att göra den lagändring som krävs. Det skriver Tomas Eriksson(MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd i Region Stockholm  i en debattartikel i Stockholm direkt. I en modern storstadsregion kan inte felparkerade bilar få stå i vägen för bussresenärer som har bråttom till jobb och hämtning på förskola, skriver Eriksson.

Informationstavla i New York om bussar som kameraövervakar bussfiler. Foto: Ulo Maasing.

Han pekar på New York som exempel på städer som har installerat kameror i bussar. Dessa kan fota och bötfälla felparkerade bilar som står i vägen för bussarna.

– Det har vi länge velat ha på SL-bussarna. Tyvärr har den nuvarande och tidigare regeringar inte sett till att göra den lagändring som krävs för att det ska vara möjligt. Det arbetet verkar gå långsamt, skriver Tomas Eriksson.

Han framhåller att kameror endast är en av flera åtgärder som måste till för att öka framkomligheten för bussarna.

– Det behövs fler busskörfält, mer grönt ljus för bussarna och att bussresenärerna prioriteras högre. Det är inte rimligt att bussresenärer sitter fast i bussar parkerade i bilköer och bakom felparkerade bilar.

– Nu förväntar jag mig att regeringen fixar lagstiftningen så att vi kan fota felparkerare från bussen. Vad väntar vi på, skriver Tomas Eriksson.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)