Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Månpromenad i bussen till jobbet

Astrtonomi är temat i en av bussarna där passagerarna går på månens yta…

Varför inte passa på att ta en månpromenad i bussen på väg till jobbet? Det kan man faktiskt göra i den lilla tyska staden Bietigheim, inte långt från Stuttgart i södra Tyskland. Bussföretaget Spillmann i Bietigheim har länge haft som ambition att göra resor med kollektivtrafiken speciella. Och nu kan pendlare och andra alltså uppleva månens yta på vägen till jobbet eller plugget.

…förutom månytan som golv visar bilder på sidopanelerna hur jorden och övriga universum ter sig från månen.

Bussföretaget har i dagarna tagit emot en leverans om fem nya Mercedes-Benz stadsbussar, varav en ledbuss. Men bussarna är inte riktigt som vanliga bussar. Förutom WiFi, USB-uttag och en omfattande infotaimentanläggning har varje buss fått en helt egen design som bygger på ett tema.

”Skepparen” har ett golv av däcksplankor från ett fartyg. Samtliga bilder: Daimler Buses.

En av bussarna, ”skepparen” har ett golv täckt av skeppsplankor. Sidopanelerna är tryckta med bilder som gör att passagerarna kan blicka ut mot hav och sanddyner.

En annan buss hr astronomi som tema. Golvet är täckt av månens yta – om än bara i slät, tryckt version men med tremdimensionell känsla.Väggarna visar bilder av hur jorden och övriga universum ser ut från månen.

Ytterligare en buss, Bietigheim, är på väggarna prydd med bilder från Bietigheimregionen, medan en fjärde buss har ett klassikertema. På väggarna finns illlustrationer av interiören på en buss från sextiotalet och med stödstänger som har en gammaldags känsla.

Ledbussen ger resenärerna en känska av att man går på en asfalterad väg med bådse däckspår och en refuge.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)