Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt rekordår för Volvomuseum

Museiföremål: Volvo Environmental Concept Bus från 1995. Foto: Ulo Maasing.

Volvos eget fordonsmuseum, Volvo Museum i Arendal, Göteborg, satte i fjol nytt besöksrekord med 91 923 besökare, drygt 600 fler besökare än det förra rekordåret 2017. I år 25-årsjubilerar museet.

Jubileet kommer museet att fira med en specialutställning om Volvo Amazon som invigs i samband med Museets Dag den 30 maj, samma dag som museet invigdes 1995.

En särskild sommarutställning skapas och temat för året är landsbygd på 1950-talet. Man kommer att delta i ett antal fordonsträffar, bland annat Tjolholm Classic 17 maj, Nostalgia i Ronneby 27 juni och Halmstad Sports Car Event den 18 juli.

Även Volvo Bussars historia finns representerad på museet.

– Vi har verkligen en mångfald av besökare som kommer från världens alla hörn. Buss och bil är det vanligaste sättet att ta sig till Arendal men det är också många turistbussar som kommer med förväntansfulla besökare. Göteborg är en attraktiv destination för kryssningsfartyg och de största lägger till vid kajen alldeles utanför Volvo Museum. Naturligtvis är det många passagerare som passar på att ta del av Volvos historia, säger Sören Nyeboe, vd för Volvo Museum.

– Allt detta i kombination med att mer än 40 kryssningsfartyg beräknas lägga till vid kajen i Arendal gör att det närmaste året ser ljust ut vad gäller besökare.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)