Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sandarna ersätter spårtrafik med buss

Det blir Sandarna Transporter som får köra Västtrafiks ersättningstrafik vid störningar i tåg- eller spårvangstrafiken. Foto: Eddie Löthman.

Sandarna Transporter AB (Connect Bus) kommer att med buss kommer köra ersättningstrafiken vid störningar i Västtrafiks tåg- och spårvagnstrafik från och med december i år. Det står klart sedan Västtrafik på fredagen blivit klar med upphandlingen av trafiken.

Sandarna Transporter har tilldelats avtalet efter en utvärderingsprocess som visat att företaget har det mest fördelaktiga anbudet när det gäller pris. Avtalet omfattar tre delar: akut ersättningstrafik för tåg, akut ersättningstrafik för spårvagn samt trafikledning.

Avtalet omfattar 18 bussar som är särskilt avsatta för ersättningstrafiken och som är bemannade under högtrafik. Samtliga fordon kommer att uppfylla miljözonskrav och drivas med förnybart drivmedel. Det ingår även en trafikledning som arbetar uteslutande med ersättningstrafiken i nära samarbete med Västtrafiks störningshantering.

Västtrafiks mål med det nya avtalet är att vid störningar i spårvagns- och tågtrafiken snabbare kunna erbjuda resenärer ersättningsbussar och minimera effekterna av en störning.

Nytt i upphandlingen är att den här ersättningstrafiken nu samlas inom ett avtal, efter att tidigare ha legat inom flera andra busstrafikavtal. Det gör att organiseringen och styrning av ersättningstrafik kan skötas mer effektivt och kräva mindre resurser.

Under förutsättningen att ingen överprövning kommer in kan avtal tecknas tidigast den 4 februari 2020.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)