Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik vill vinna 7000 bilister

Västtrafiks provåkarkampanj vill visa hur stor skillnad det skulle göra om fler ställde bilen och reste tillsammans. Foto: Christoffer Persson.

I en ny kampanj som startar idag, måndag, satsar Västtrafik på att vinna 7000 bilister att välja kollektivtrafiken. Över 30 000 bilister i Västra Götaland får chansen att under två månader resa gratis med Västtrafik. Kampanjen riktar sig framförallt till personer som reser till och från sitt arbete med bil.

Förutom att ha ett ansöknikngsformulär på sin hemsida går Västtrafik ut till 245 000 hushåll i Västra Götaland med erbjudandet till bilister om att prova på kollektivtrafiken under två veckor.

– Det är angeläget men svårt att förändra beteenden. Vardagen ser olika ut för oss alla. Det handlar om var vi bor, var vi arbetar och därtill ett vardagspussel som behöver gå ihop. Men alla tjänar på att fler åker kollektivt och jag är övertygad om att många väljer kollektivtrafiken bara de får prova. Det viktiga är att vi börjar reflektera mer över bilens påverkan och hur vi kan förändra vårt eget resande, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Tidigare prova-på-kampanjer har visat att antalet som fortsätter att resa motsvarar ungefär en femtedel av de som testar. I det här fallet skulle det innebära 7000 personer.

Den provåkarkampanj som Västtrafik genomförde i höstas innebar att 36 329 personer fick provåka med kollektivtrafiken i två veckor. Konceptet med provåkarkampanjer har pågått sedan 2010 och resulterat i att över 100 000 deltagare har valt att fortsätta resa med Västtrafiks bussar, spårvagnar, tåg och båtar även efter provåkningsperioden.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)