Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Designpris till BYD

BYD har tilldelats det prestigefyllda internationella designpriset IF Design Awards.

Busstillverkaren BYD, Build Your Dreams, har tilldelats ett prestigefullt designpris för sin tolvmeters stadsbuss som företaget har döpt till Home from Home. Priset IF Design Award, delas ut av en jury med mer än 70 designexperter från 20 länder. Deltagande företag fick presentera sina bidrag för juryn under flera dagar i Hamburg i januari.

IF Design Awards instiftades 1953 och i år tävlade 7 300 företag från 56 länder om utmärkelsen i sju olika kategorier. Sammanlagt 75 företag belönas med priset. Själva prisutdelningen äger rum i Friedrichstadtpalast i Berlin den 4 maj.

– Jag är fullständigt entusiastisk över vårt designteam. Få personer inser de begränsningar som det innebär att designa ett fordon för persontransporter. Funktionalitet är väldigt viktig och säkerhet det viktigaste, säger Isbrand Ho, vd för BYD Europa.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)