Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mohlins Bussar vann i Region Uppsala

Vinnare: Mohlins Bussars vd Robert Mohlin. Foto: Mohlins Bussar.

Region Uppsala har nu avgjort upphandlingen av lokal- och skolbusstrafik i länet. Avtalet sträcker sig till tidtabellsskiftet i juni 2029 och går att förlänga i ytterligare fyra år. Totalt bjöd fyra företag på trafiken som har tilldelats Mohlins Bussar.

Enligt Region Uppsala uppfyllde Mohlins Bussar samtliga ställda krav och hade den bästa relationen mellan pris och kvalitet utifrån de redovisade kriterierna. Trafik och Samhälle i Region Uppsala organiserar skoltrafiken i kommunerna Uppsala, Tierp, Östhammar, Knivsta och Enköpings kommun. Avtalet är värt ca 130 miljoner kronor per år.

– Lokal- och skolbusstrafiken är en viktig kugge i vårt totala utbud, och även om Mohlins Bussar är ett nytt trafikföretag för oss har de gedigen erfarenhet av skolbusstrafik, säger Johan Wadman, trafikdirektör vid Trafik och samhälle.

— Vi är väldigt glada över att få leverera lokal- och skolbusstrafiken till Region Uppsala under avtalsperioden och ser fram emot att vidareutveckla denna trafik tillsammans med Trafik och Samhälle, säger Robert Mohlin, vd för Mohlins Bussar.

Avtalsspärr råder till den 17 februari.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)