Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo och Egypten i diskussioner om BRT

Karin, med 20 miljoner invånare, är den näst mest luftförorenade staden i världen. Nu planeras ett BRT-system för att göra kollektivtrafiken mer attraktiv. Foto: Wikimedia Commons.

Egyptens transportminister Kamel al-Wazir besökte i veckan Volvo i Göteborg. Vid besöket diskuterade den egyptiska delegationen med företrädare för Volvoledningen bland annat ett projekt för att etablera ett BRT-system i Egypten. BRT står för Bus Rapid Transit, ibland kallat superbussar.

I mötet med den egyptiske transportministern deltog bland andra Håkan Samuelsson, koncernchef för Volvo Cars, samt Volvo Bussars vd Håkan Agnevall. Vid mötet framhöll den egyptiske transportministern att Egypten är öppet för samarbete med internationella företag och institutioner, Volvo inräknat.

Enligt tidningen Egypt Independent fokuserade diskussionerna mellan Kamel al-Wazir och Volvo på ett projekt som innebär att etablera ett BRT-system på ringleden i Kario i samband med att leden byggs ut med fler körfält.

Kamel al-Wazir besökte Sverige i samband med den stora, internationella trafiksäkerhetskonferensen i Stockholm. Där mötte han även infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Från svenskt håll framhölls att Sverige är berett att dela med sig av sina kunskaper, bland annat inom kollektivtrafiksystem som den egyptiska regeringen hoppas kommer att minska trängseln på vägnätet i storstäderna, i synnerhet som Egyptens befolkning nu har passerat 100 miljoner.

Kairo har närmare 20 miljoner invånare och bedömdes av Världshälsoorganisationen WHO år 2018 att ha de näst värsta luftföroreningarna i världen.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)