Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Corona: Karlstadselever skickas hem efter Italienresa med buss

Sola i Karlstad. Foto: Karlstads kommun.

Elever och medarbetare på fyra skolor i Karlstad har fått lämna skolan och istället plugga eller arbeta hemifrån. Anledningen är att de har varit med på samma bussresa som två personer som bär coronasmittan. Resan var en privat semesterresa till norra Italien.

– Vi agerar utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men har även ansvar för att skapa trygga arbetsplatser och trygga skolor, säger Maria Kjällström, skoldirektör barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad.

Förvaltningen har fått kännedom om att två personer har testats positivt för coronavirus. Med anledning av detta har medarbetare och elever som varit med på samma bussresa fått lämna skolan.

– De berörda eleverna och medarbetarna som varit på samma buss finns på Rudsskolan, Norrstrandsskolan, Mariebergsskolan och Nobelgymnasiet. De kommer nu att få distansundervisning samt möjlighet att jobba hemifrån, säger Maria Kjällström och Birgitta Larsson, skoldirektör för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Karlstads kommun har nu gått ut med extra information om att antalet riskområden har utökats. Alla som har varit på resor i dessa regioner uppmanas att kontakta rektor eller skolsköterska. De erbjuds hemarbete eller hemundervisning om de önskar det.

– Nu fortsätter vi att hjälpa personalen på de berörda skolorna med att svara på frågor. Trots att vi agerade redan innan coronasmittan var bekräftad så finns det en känsla av att informationen dröjt, säger Maria Kjällström.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)