Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19:”Det värsta jag varit med om”

Mikael Bergh, MK Bussresor: ”Det värsta jag varit med om”. Foto: Ulo Maasing.

Som en konsekvens av pandemin med det nya coronaviruset, Covid-19, har bussresearrangören MK Bussresor i Skara fått in avbokningar motsvarande 1,5 miljoner kronor. Samtidigt har nybokningarna jämfört med förra året minskat med nästan två miljoner, skriver Nya Lidköpingstidningen.

Ett exempel på hur nybokningarna drabbas är att de fyra resor till Holland som MK Bussresor hade planerat nu ser ut att bli en eftersom ett stort antal resenärer har bokat av sina resor.

– Hittills har vi haft avbokningar motsvarande 1,5 miljoner kronor.Jämfört med samma period förra året har företaget dessutom tappat bokningar på runt två miljoner kronor, uppger vd:n Mikael Bergh för tidningen.

Han konstaterar att coronapandemin riskerar att förlama hela besöksnäringen.

– Det här är det värsta vi upplevt. Det är helt galet. Vi går ner på sparlåga och hoppas att det här drar förbi så snabbt som möjligt. Samtidigt måste vi jobba vidare framåt, det kommer en tid efter corona, säger Mikael Bergh till Nya Lidköpingstidningen.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)