Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Inställt om IT och kollektivtrafik

Ställer in IT-Trans. Foto: Günter Josef Radig/Wikimedia commons.

Coronaviruset slår nu mot fler arrangemang som berör kollektivtrafiken. Det är nu klart att IT-Trans, den stora mässan och konferensen om IT i kollektivtrafiken, som skulle öppnat i tyska Karlsruhe på tisdagen är inställd. Arrangörerna, den internationella kollektivtrafikunionen (UITP) och Karlsruhemässan, använder dock inte begreppet ”inställd” utan säger att mässan är uppskjuten och att man kommer att återkomma med nya datum för när mässan kan bli av. I fredags blev det klart att världens största fackmässa för resebranschen, ITB i Berlin, ställs in i år, vilket vi rapporterat om. Den mässan skulle ha öppnat på onsdag.

– Vi har följt utveckligen dagligen och lyssnat noga på den information och de råd vi fått från de lokala myndigheterna. Säkerhet och välbefinnande för alla våra utställare, delegater och besökare är alltid vår högsta prioritet. Därför är vi övertygade om att detta är ett korrekt beslut, säger UITP:s generalsekreterare Mohamed Mezghani, och Britta Wirtz, vd för Messe Karlsruhe.

Mässan rapporterar att man under den gångna veckan fått allt mer oroliga frågor från personer som planerat att delta. Dessutom har ett stort antal företag inom EU infört restriktioner för sina medarbetare när det gäller tjänsteresor.

Mer än 7 000 personer från hela världen väntades till mässan som skulle haft närmare 300 utställare.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)