Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samverkansarena för besöksnäringen

Ola Lindgren Nilsson, projektledare Samverkansarena besöksnäringen.

Även när coronakrisen slår hårt mot turist- och besöksnäringen finns det anledning att blicka framåt. Svensk Turism har fått i uppdrag av Tillväxtverket att bygga upp en samverkansarena för besöksnäringen. Syftet är att bidra till näringens långsiktiga utveckling och målet är att ha samverkansarenan på plats redan i november 2020. Svensk Turism är ett aktiebolag som ägs av 170 företag och organisationer inom besöksnäringen. Bland ägarna finns Transportföretagen där Sveriges Bussföretag ingår.

Den nya samverkansarenan ska företräda besöksnäringens intressen, inklusive dess små och medelstora företag, formulera näringens behov och ha en drivande roll i näringens utveckling.

– Svensk Turism vill långsiktigt samla besöksnäringens alla parter. En samverkansarena med stöd av Tillväxtverket kommer rusta oss väl för framtiden, säger Susanne Andersson Pripp, ordförande i Svensk Turism AB.

Det finns, anser Svensk Turism, ett stort behov av att utveckla starkare samarbeten mellan besöksnäringens stora och små företag, vilket man inte minst kan se nu i tider av coronavirus och den oerhörda effekt det får för hela besöksnäringen. Samverkansarenan ska fungera som samlingspunkt för besöksnäringen och andra aktörer för att bidra till hållbar utveckling av turism och besöksnäring i hela Sverige. Tillväxtverket kommer aktivt stötta besöksnäringens etablering av en gemensam arena som kommer att ägas och drivas av besöksnäringens företag.

– För att skapa en internationellt hållbar och konkurrenskraftig besöksnäring behövs ökad samverkan och fokus på de behov som finns i framtiden. Det handlar bland annat om att stärka näringen som helhet och samspelet mellan det offentliga och företagen, säger Tim Brooks, avdelningschef Företag på Tillväxtverket.

Svensk Turism startar nu i samarbete med Tillväxtverket arbetet med den nya arenan och har tillsatt Ola Lindgren Nilsson som projektledare.

Ola Nilsson är styrelseledamot i Svensk Turism och idag vd för Sörmlands Turismutveckling. Uppdraget som projektledare blir hans huvuduppgift fram till november.

Share Dela

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)